Triggerpointsmassage

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in de nek en kaak, in de onderrug, een tennisarm en carpaal-tunnelsyndromen. Behandeling laat bijkomende klachten verdwijnen.

Triggerpoints zijn spierknopen die op een andere plek pijn veroorzaken (afgeleide pijn of uitstralingspijn). Omdat de patiënt de oorzaak niet kent, wijst hij de plek aan waar hij de pijn voelt als probleemplek. Het probleem zit echter ergens anders. Veel behandelaars zijn zich hier niet van bewust. Vandaar dat bepaalde therapieën geen oplossing bieden. De triggerpoints zijn duidelijk te voelen in het spierweefsel. De spier is op deze plek gespannen waardoor bloedcirculatie verstoord kan zijn en afvalstoffen zich opstapelen. Doordat de spier zich verkort, treedt er ook pijn op aan de aanhechtingspunten van de spier. Daarbij straalt de pijn via het vlies rond de spier (de myofascia) uit naar overige delen van de spier.

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in de nek en kaak, in de onderrug, een tennisarm en carpaal-tunnelsyndromen. Ze zijn de bron van pijn in gewrichten, zoals schouder, pols, heup, knie en enkel. Triggerpoints veroorzaken ook andere symptomen zoals duizeligheid, oorpijn, bijholteontsteking, misselijkheid.

Door behandeling van deze klachten kunnen de bijkomende klachten verdwijnen.