Manuele Therapie

Bij manuele therapie verbetert de therapeut met zijn handen de beweeglijkheid van gewrichten en botten. De effecten bij nekpijn, rug- of schouderklachten zijn vaak direct merkbaar.

Manuele therapie is een behandelmethode waarbij je als therapeut met je handen aangrijpt op botten en gewrichten om de beweeglijkheid ervan te verbeteren. Hoofdpijn, nekpijn, heupklachten, rugklachten of schouderklachten kunnen een oorzaak in het bewegingsapparaat hebben. De effecten van manuele fysiotherapie zijn dan vaak direct merkbaar. U voelt meteen na de behandeling een verbetering van de bewegingsvrijheid en daardoor een afname van de pijn.

Manuele Therapie Marsman

De Manuele Therapie Marsman is een specifieke onderzoek- en behandelingsmethode gericht op het ongestoord functioneren van de wervelkolom. De diagnostiek gaat uit van een disbalans in voorkeursbewegingen en de daaruit afgeleide beperkingen.

De therapie bestaat nu in het opheffen van deze onbalans door middel van een uiterst subtiele en gerichte mobilisering, waardoor de patiënt weer komt tot een voor hem zo gunstig mogelijke houding en manier van bewegen.

Getuigschrift: Maitland graad I-IV mobilisaties
Manuele therapievorm voor wervelkolom en extremiteiten.