long revalidatie

De laatste jaren blijkt uit onderzoek dat fysiotherapie de last bij longpatiënten sterk kan verminderen en de kwaliteit van leven kan vergroten.

Longklachten staan de laatste tijd medisch gezien in toenemende mate in de belangstelling. Het aantal mensen met longaandoeningen neemt toe.  De laatste jaren blijkt uit onderzoek dat fysiotherapie de last bij longpatiënten sterk kan verminderen en de kwaliteit van leven kan vergroten.

Groepsbehandeling bij longklachten

Benauwd of kortademig bij inspanning, last van hoestbuien of een beperkt inspanningsvermogen?

Wij bieden mensen met chronische longklachten (chronische bronchitis en/of longemfyseem, COPD- Astma, longfibrose, sarcoïdose etc.) de mogelijkheid tot groepsbehandeling. Dat wil zeggen: u traint in kleine groepjes (5 tot max 10 personen) onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Trainen in groepsverband heeft als voordeel dat u traint met lotgenoten. Lotgenotencontact is heel belangrijk om ervaringen en problemen, maar ook oplossingen met elkaar te delen. Er wordt getraind in kleine groepen in een gezellige sfeer. Individuele begeleiding bij longklachten is mogelijk. 

De behandelingen voor uw longklachten worden door de zorgverzekering vergoed. 

Interesse? Neem contact met ons op voor verdere informatie.