René Smolders gaat met pensioen

Beste Mensen,

De cirkel is bijna rond.
In 1981 begon ik met mijn werk als fysiotherapeut.
Na het schooladvies “leraar talen” koos ik eigenwijs voor fysiotherapie.
Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het omgaan met mensen, de sociale contacten op het werk en de werksfeer waren voor mij altijd heel belangrijk. Fysiotherapie is een prachtig vak, aanvankelijk een echt ZORGvak.
In de loop der jaren hebben er zich talrijke ontwikkelingen in ons vak voorgedaan, ten goede maar helaas ook ten kwade .
Positief is dat de patiënt steeds meer actief betrokken wordt in het genezingsproces. De vercommercialisering van de zorg, de macht van de zorgverzekeraars, de regeldruk hebben het plezier in het werken in de zorg negatief beïnvloed. Niet alleen binnen de fysiotherapie, maar ook in de thuiszorg, bejaardenzorg etc. De verzekeraars zijn op onze stoel gaan zitten. De kwaliteit van de zorg wordt tegenwoordig vooral bepaald door ondernemerschap, netwerken, accountmanagement.
Mijn afscheid van een mooi vak, dat fysiotherapie nog steeds is , voelt dan ook heel dubbel.

Aan Roy Claassen en Dionne van den Eijnden heb ik fantastische collega’s die de praktijk ongetwijfeld op een enthousiaste manier gaan voortzetten! Mijn speciale dank gaat uit naar ex-collega Jip de Bot, die altijd een toonbeeld van betrokkenheid, deskundigheid en enthousiasme geweest is als fysiotherapeute.
Verder wil ik langs deze weg ook mijn vrouw Jannie Smolders-Rooijakkers bedanken, die altijd heel correct en met volledige toewijding en inzet voor de administratie en receptie gezorgd heeft.
Last but not least bedank ik natuurlijk ook iedereen voor het vertrouwen dat u in mij gesteld heeft als fysio.
Ik heb echt genoten van mijn vak, van de sociale contacten , de mooie momenten en herinneringen tijdens mijn loopbaan..

Wat ik ga doen?
Ik wil op veel fronten actief blijven.
Vooral genieten samen, fietsen, wandelen, sporten, reizen met een camper door Europa…
Op 1 januari start ik in mijn vroegere praktijkgebouw met “studio R 17” waarin ik me bezig ga houden met studiofotografie (portret-, model- ,familie- en zwangerschapsfotografie) en boetseren ( boetseren in opdracht, workshops portretboetseren, exposities )
(Men zegt dat je het als gepensioneerde nog drukker krijgt als tevoren…)

Ik wil iedereen nogmaals bedanken.
Voor 2020: veel geluk en gezondheid!!

Roy en Dionne, heel veel succes!!
30 dec 2019… de cirkel is rond…

René Smolders