Nationale ouderendag

Op de eerste vrijdag van oktober staan de ouderen centraal. Heel Nederland viert de Nationale Ouderendag, een eerbetoon aan alle ouderen. Net zoals Moederdag en Vaderdag.
De Nationale Ouderendag wordt op verschillende manieren gevierd. Op landelijk niveau is het een dag waar individuele wensen van ouderen worden vervuld. Ook in Budel wordt deze dag gevierd, bij Seniorenvereniging Budel. 

Gedurende het jaar strijdt Seniorenvereniging Budel tegen zaken die een bedreiging vormen voor senioren. Denk daarbij aan vitaliteit, zelfstandigheid, participatie, achterstand, uitsluiting en eenzaamheid. Maar de Nationale Ouderendag is een feest. Een feest om te vieren met alle senioren, alle ouderen van Budel. Ja, u leest het goed. Niet alleen de senioren die lid zijn van onze vereniging maar alle senioren van Budel die 50 jaar en ouder zijn. De Nationale Ouderendag is een dag om stil te staan bij het belang van alle senioren in onze samenleving. En dat is nodig, want deze groep wordt steeds groter.

Tijdens deze feestelijke dag is er ook plaats gemaakt voor een iets serieuzere (maar zeker niet onbelangrijke) presentatie. Namelijk de presentatie Versleten?? Wat nu?? Deze gaat over artrose. Fysiotherapeuten René Smolders en Roy Claassen hebben een presentatie gehouden waarin zij uitleggen wat artrose precies is, maar ook wat je er wel en niet mee kan. Daarnaast zijn de verschillende behandeltechnieken besproken, zoals soorten medicatie, operatieve mogelijkheden, fysiotherapeutische mogelijkheden en de belangrijkste van allemaal: wat mensen zelf kunnen doen om het beste met de klachten om te gaan.

Na de presentatie was er ruimte voor koffie met gebak, waarna het muzikale duo Maestro en Co de middag feestelijk afsloten.

Heb je last van artrose en zit je met vragen of heb je interesse om de presentatie een keer te zien, neem gerust contact op met Fysio-Fit Budel, of bel: 0495-494899. E-mailen kan ook: info@fysiofitbudel.nl.