Looptraining voor Claudicatio (etalagebenen)

Wij zijn gespecialiseerd in looptraining voor claudicatio (etalagebenen), zodat u beter en langer zonder pijn kunt lopen.

Behandeling van etalagebenen

Claudicatio Intermittens, ook wel ‘etalagebenen’ genoemd, zijn klachten aan de benen door verstopte bloedvaten. Voorkomende klachten zijn pijn bij het lopen die overgaat als men even stilstaat: pijn in de kuiten, voeten, aan de achterkant van de bovenbenen en de bil. De pijn komt door spieren die niet genoeg zuurstof krijgen tijdens de inspanning.

Vaatspecialisten adviseren looptraining

In Nederland kiest een steeds grotere groep vaatspecialisten voor behandeling met looptraining bij de fysiotherapeut, omdat dit veel minder risico met zich meebrengt dan bijvoorbeeld operatie en wel een zeer goed resultaat geeft.

Looptraining voor claudicatio (etalagebenen)

Onze praktijk is gespecialiseerd in deze looptraining en is aangesloten bij Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet). Als u een verwijzing heeft van huisarts of specialist voor deze klachten, kunt u een afspraak maken. Uw fysiotherapeut en u maken  samen een trainings- en oefenprogramma  dat ervoor zorgt dat u beter en langer zonder pijn loopt.

Meer informatie: Chronisch ZorgNet.nl