Claudicatio (etalagebenen)

Onze praktijk is gespecialiseerd in het geven van looptraining voor claudicatio om er voor te zorgen dat u beter en langer zonder pijn kunt lopen.

Claudicatio Intermittens, ook wel ‘etalagebenen’ genoemd, zijn klachten aan de benen die veroorzaakt worden door verstopte bloedvaten. Voorkomende klachten zijn pijn bij het lopen die overgaat als men even stilstaat. De pijn kan gevoeld worden in de kuiten, voeten, aan de achterkant van de bovenbenen en de bil. De pijn wordt veroorzaakt door spieren die niet genoeg zuurstof krijgen tijdens de inspanning. In Nederland kiest een steeds groter wordende groep vaatspecialisten voor behandeling door middel van looptraining bij de fysiotherapeut, omdat dit veel minder risico met zich meebrengt dan bijvoorbeeld operatie en wel een zeer goed resultaat geeft.

Onze praktijk is gespecialiseerd in het geven van deze looptraining en is aangesloten bij het ClaudicatioNet. Als u een verwijzing heeft van huisarts of specialist voor deze klachten, kunt u een afspraak maken. Samen met uw fysiotherapeut zal er een trainings-/oefenprogramma samengesteld worden om er voor te zorgen dat u beter en langer zonder pijn loopt.

Meer informatie: www.claudicationet.nl